keskiviikko 26. lokakuuta 2011

when everything seems to be okay


"äiti miksi mun nimi ei oo raukka"

Taas on asiaa hieman useammalta päivältä!
Yritän koota kuulumiset mahdollisimman hyvässä järjestyksessä ja mahdollisimman hyvällä selostuksella.

Aloitetaan treeneistä!
Pitkästä aikaa raahasin itseni kentälle treenaamaan tokoa. Kyseisen lajin harrastaminenhan on ollut lähinnä vain ohjaajasta kiinni, sillä kentällä näin tajuttoman upean harrastuskoiran joka olisi tehnyt töitä vaikka aamuvarhaiseen.
Seuraaminen tökkii vieläkin. Wili edistää ja nykyään myös painaa jalkaa vasten. Mutta se intoa ja tekemisen halu on ihailtavaa. Kontakti katkeaa vain harvoiksi hetkiksi joten siinä ei pahemmin parannettavaa. Seuraaminen pysyy kuitenkin kasassa (ei lasketa edistämistä mukaan ;)) vauhdinnopeudesta, käännöksistä tai pysähdyksistä huolimatta. Eli paketti on aikalailla kasassa. Täytyy vaan alkaa olemaan ankarampi sen edistämisen kanssa. Kaukoja takapalkalla. Ekasta istumisesta palkalle jne. Napakat ja hyvät kaukot! Ainoa huomautettava seikka on se, että Wili reagoi istumiseen tavattoman herkästi. Wili saattaa siis nousta istumaan jos vähän kallistan kroppaa sivulle.
Stopit toimii ja näissä oon käyttänyt etupalkkaa. Eli käskyn jälkeen kävelen pienen matkan eteenpäin, palaan koiran luokse ja asetan palkan koiran eteen. Kävelen koiran taakse reippaasti, raskain askelin ja yritän luoda lisää häiriötä. Vapautus palkalle ja kyllä muuten toimii! Wili ei enää kuikuile taaksepäin ja enää ei ole vaaraa siitä, että koira kääntyisi ympäri.
Luoksetuloa läpijuoksuna, koska on alkanut himmaamaan puolessa välissä. Siis tavallisia luoksetuloja enemmän super palkalla!

Sitten terveysasioihin! Saatiin eilen parin tunnin vajoitusajalla aika eläinlääkäriin. Wili on nimittäin viime aikoina juonut tavallista enemmän. Normaalisti Wili juo maksimissaan kerran kupin tyhjäksi, mutta esimerkiksi lauantaina koira joi 3 kuppia tyhjäksi. Lisäksi on ollut sisälle virtsaamista yms. Otettiin virtsanäyte, eikä sieltä löytynyt mitään normaalista poikkeavaa. Otettiin kaiken varalta myös verinäyte, mutta sielläkin kaikki arvot olivat normaalit. Ei siis löytynyt syytä lisääntyneeseen juomiseen. Mutta tyhjin käsin ei lähdetty kotiin. Käytiin lääkärissä myös Wilin silmän takia. Vasen silmä oli tiistai aamuna aivan muurautunut umpeen ja koira hieroi sitä koko ajan. Silmän sarveiskalvosta löytyikin haava. Haavaa hoidetaan nyt silmätipoilla ja kipulääkkeillä. Wili "saa" myös pitää kauluria. Raukka juoksee se päässä seiniä päin kovan kolinan saattelemana. Viikon kuluttua on sitten silmäkontrolli ja katsotaan miten paraneminen on lähtenyt käyntiin. Ensi viikolla varaan myös ajan hammaskivenpoistoon jonka yhteydessä niskasta poistetaan rasvapatti joka on kasvanut huomattavasti lyhyessä ajassa.

Muuten meillä elellään normaalisti :) Lauantaina päästään vihdoin ja viimein Italialaisen miehen käsittelyyn. Eli kiropraktikon hoiviin! Sitä siis odotellaan innolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti