lauantai 29. lokakuuta 2011

Gertin käsittelyssä

Mietin pitkän tovin, että mitä tähän kirjottaisin mutta yritetään!

Käytiin tosiaan lauantaina italialaisen kiropraktikon Gertin käsittelyssä. Käynti oli mielenkiintoinen ja juuri siitä syystä en oikein tiedä mitä tähän kirjottaisin!
Saavuttiin hevostilalle josta meidät ohjattiin talliin jossa Gert ja hänen suomea puhuva vaimonsa jo odottivat. Gert nappasi Wilin pöydälle, kokeili pari kertaa selkärangan läpi, otti tukevan otteen ja naksautti selän noin puolesta välistä rankaa. Koira ulvahti ehkä lähinnä säikähdyksestä, mutta ennen kuin varsinaisesti tokeni naksutuksesta niin Gert nappasi vielä niskasta kiinni ja naksautti niskan paremmin paikoilleen. Koko operaatio kesti noin minuutin tai pari. Tämän jälkeen Gert vielä tarkkaili koiran liikkeitä naksautusten jälkeen ja totesi, että meidän vuoro oli siinä. Aivan uskomatonta!

Ehkä hämmästynyt reaktioni tuli nopeasta käsittelystä tai hyvin ammattimaisista otteista. Enpä itse lähtisi toisen niskoja tai nikamia naksauttelemaan! Mutta Gert on erittäin hyvä maineinen kiropraktikko joten uskon kaiken menneen hyvin. Jälkikäteen kysyin vielä suomeksi selvennystä mitä koko operaatiossa tapahtui ja mikä siinä koirassa oli pahasti vialla.
Koko vastaus meni jotakuinkin näin;
"Wili on käsittelyn tarpeessa. Gertin mukaan sun tulee tarkkailla koiraa ja mikäli se vaikuttaa siltä, että käsittelyn jälkeen koiran kroppa palautuu virheasentoon niin uusintakäsittely on tarpeessa. Muussa tapauksessa ei tarvita uutta kertaa. Wili on muuten erittäin hyvässä kunnossa..."
En sitten tajunnut kysyä, että mikä oli syy naksautuksille. Mutta uskon, että selkäranka vietti vähän kieroon (kuten olen aiemmin puhunut samasta asiasta) ja niskassa nikama oli pahasti asettunut. Käsittelyn jälkeen koira on ollut reippaampi, mutta vielä en ole nähnyt varsinaista eroa normaaliin käytökseen. Ehkä lenkkien ja treenien myötä näen oliko käsittelystä kuinka suuri hyöty vai jopa haitta :)

Loppupäivä tapailtiin heppoja ja muita koiria. Sekä lenkkeiltiin jäniksenlinnan ihanilla mailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti