torstai 28. heinäkuuta 2011

Worst Part Is Over

Jooo....

Meillä on ollut vähän taukoa kaikesta. Niin harrastuksista, normaalista arjesta kuin toisistammekin. Itse lomailin viikon Kreikan lämpimän auringon alla ja samalla pidin kesän ainoan lomaviikon. Normaalia arkea meillä ei ole näkynyt sitten kesäkuun. Wilin ruoka-ajat on ihan omissa aikatauluissaan, saatika lenkkien ajankohdat. Rakas äitini mm. heräsi Wilin kanssa lenkille ennen 4 joka aamu kun itse majailin Kreikassa. Mikä sitten luokitellaan meidän normaaliksi onkin sitten aivan oma juttunsa!

En jaksa selitellä sen enempää mistään tauosta tai treenaamattomuudesta. Näin kävi ja olen omalta osaltani kovin pahoillani siitä ajatellen vain Wiliä. Tauko on ollu myös ihan jees koska intoa löytyy! Wili myös lihoi äidin hoivissa vaikka se lenkkeilikin enemmän kuin pitkään aikaan. Äiti vaan oli unohtanut puolittaa ruoka-annoksen :D

Tänään yhteiskoulun kentällä treenit Karoliinan ja Nemon kanssa.
Päätin, että tänään me treenataan ilman huutamista, haukkumista ja kiljumista. Pienen äänekkään russelin kanssa se on helpommin sanottu kuin tehty! Ärähdin aina kun Wili alkoi haukkumaan. Se tehosi ja oli taas aikansa hiljaa, mutta kohta alotti saman rumban. Kokeilin myös rauhoittaa koiran ja käskeä sitä mahdollisimman pehmeällä ja hiljaisella äänellä. Ei toiminut ja Wili keräsi kierroksia siitä, kun ei ollut varma saako lähteä merkille tai kapulalle, koska käskytin normaalia hiljempaa. Ärähdyksestä (tai pikemminkin karjauksesta) Wili hiljentyi ja selvästi yritti tsempata, mutta en halua että koira kuuntelee vaan karjumista.
Oon muutenkin alkanut miettimään, että mun on pakko saada ton koiran luottamus ja auktoriteetti takasin. Kakara on alkanut kapinoimaan seitsemän helpon vuoden jälkeen.
Mutta muuten treenit oli aivan ihanat! Wili on pätevä, seuraaminen oli tosi kivaa ja perusasento on alkanut tiivistymään vaikka koira onkin liian edessä. Luoksetulon stoppi alkaa näyttää ihan hyvältä vaikka käytän tällä hetkellä ääntä ja käsimerkkiä. Nouto on yhtä hyvä kuin aina ennenkin, nopea ja innokas, mutta kapulan tuominen sivulle tuottaa ongelmia. Merkki etenee pikkuhiljaa askel askeleelta ja uskon, että suunta on enemmän kuin oikea :)

ehkä me aloitetaan treenaamaan hieman useammin ja ilmotan meidän muutamalle agility startille jotta saadaan puhtia siihenkin lajiin/harrastamiseen!

1 kommentti:

  1. voi kun kiva, että täältä löytyy päivityksiä. Mekin voitaisiin joku kerta treenta yhdessä tai mennä lenkille ja vaihtaa kuulumisia =)

    VastaaPoista