maanantai 27. kesäkuuta 2011

Maanantai aamuiset


(c) Karoliina

Heti pitää tulla rustaamaan treenit ylös muuten unohtuu. Siis jos taas näitä meidän treenejä voi pitää treeneinä :)

Ihanina treenikumppaneina Karoliina ja biisoni Nemo. Kiitos seurasta! :)

Ennen Karoliinan ja Nemon tuloa naksuttelin merkistä. Tekee ihan kivaa merkkiä lyhyen matkan päästä. Parina kertana Wili juoksi merkille täysillä ja samalla tökkäsi merkkiä kuonolla. Pakko karsia tollaset tyhmät temput pois koska niistä jää muuten tapa ja niistähän on tunnetusti vaikea päästä eroon.
Karoliina treenasi ensin Nempan kanssa ja sitten me päästiin pelleilemään.

Ohjattu; Alkeita opetellaan. Ensin pelkän merkin vahvistamista. Sitten odotin, että koira lukee vartaloavusta oikean tai vasemman ja vasta luvalla targetilta palkka. Ensin yhdistin merkille menemisen+oikean ja sitten merkille menemisen+vasemman. Jossain vaiheessa huomasin, että tekniikka on koiralle astetta vaikeampi, joten en pyytänyt ensin hakemaan merkkiä vaan vein koiran suoraan siihen ja siitä sitten ohjattua. Todennäköisesti rakennan tän niin väärin, mutta mitäpä pienistä, koska ei me tulla tätä ikinä tarvitsemaan (toivon mukaan)
Nouto; Ei yhtäkään kokonaista, lähinnä hetsaamalla. Haluan sen mielettömän vauhdin takaisin! (vaikka ei se olekkaan mihinkään hiipunut, kunhan taas kuvittelen)
Luoksetulo; Testasin, että kummalla stoppaa napakammin; äänellä vai käsimerkillä. Äänellä pysähtyi joo, mutta valui pitkän matkan. Käsimerkillä veti aikalailla heti liinoja lukkoon. Mutta kisoissa saan vaan haaveilla tälläsestä sen läpijuoksun rinnalla.
Paikallamakuu; Lyhyt aika, matka reilussa 20m ja tällä kertaa alo-tyyliin. Vaihtoi lonkalle samperin rontti!
Seuraaminen; Melkein imuttamalla, painoi hyvin jalkaan ja aika nättiä! Ilman imuttamista edisti ja edisti.

Wili oli aika hieno! :) Yhä se jaksaa huutaa liikkeiden välissä, niiden aikana ja niiden loputtua. Eli toisin sanoen aina. Treenien päätteeksi käytiin pienellä lenkillä ja jätkä pääsi taas läträämään vedessä. Uimaan asti se ei uskaltanut, vaikka kovasti se kyttäsi vedessä viilettävää sorsaperhettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti