tiistai 7. kesäkuuta 2011

Lähtölaskenta viikonloppuun


Hmmmm en tiedä miten painottaisin tarpeeksi, että asia tulisi mahdollisimman selväksi. Siis aika kuluu vain liian nopeasti. Aivan liian nopeasti ja etenkin näin sm-kisojen alla. Vuorokaudesta loppuu tunnit ja kello tikittää ihan liian nopeasti kohti lauantai aamua. Se oli viime lauantaina pieni järkytyksen paikka kun tajusin, että mulla on aikuisten oikeasti viikko aikaa treenata paikallamakuu kuntoon. Ja samalla myönnän, että en ole treenannut kyseistä liikettä juuri yhtään. Kaikki katastrofin ainekset on kasassa ja enää vajaa viikko elinaikaa.

Lauantaina käytiin kimppatreenailemassa rantapuiston hiekkakentällä. Mukana oli tällä kertaa Susan + Ruut&Hessu, Amy + Sansi&Touho, Saila + Saga&Maro, Taina + Manta&Misty, sekä paikallamakuun verran aussie Esko. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja Suomen kesä taas helli lämmöllään.
Paikallamakuu tehtiin treenien loppupuolella ja piilossa. Aika 3min ja yksi palkkaus. Wili makasi mukisematta muiden koirien välissä, eikä kummemmin liikkunut tai äännellyt.
Yksilöliikkeet meni hieman miten sattui. Etenkin luoksetulon kanssa oli paljon ongelmia mm. stopin kanssa. Koira pisti vaan juosten läpi. Seuraaminenkin oli kamalaa haahuilua, nouto mälvimistä ja kaukot tahmeat.


Tänään aamulla yhteiskoulun hiekkakentällä koko avo-luokka läpi.

Paikallamakuu; Ensimmäinen 3min. Ei kertaakaan palkkaa ja koko ajan piilossa. Se oli täydellinen! Toinen makuu 2min, mutta tällä kertaa kohtuuttoman suuri häiriö koska rippikouluporukka leikki ja pelasi aivan siinä koiran vieressä. Tääkin koko aika maaten, eikä ongelmia tässäkään.
Liikkeestä maahanmeno; Seuraamisessa olisi voinut skarpata, mutta muuten kokonaisuudessaan liikkeestä ei löydy mitään hiottavaa.
Luoksetulo; Stoppasi ekasta ilman takapalkkaa! Toinen takapalkalla ja kolmas kokonaisena liikkeenä. Tajusimpa vasta, että oon unohtanu ottaa tän kokonaisena liikkeenä, upps...
Kaukot; Ei nouse istumaan niin ei nouse. Niin aamukankea koko koira. Naksuttelin yksittäisiä istumisia ja maahanmenoja. Painotin myös nopeuteen.
Liikkeestä seisominen; maahanmenon kanssa samaa kastia, eli lähes täydellinen!
Nouto; Rauhoittelin koiraa sivulla. Ei lähtenyt huutaen kapulalle, mutta mälvi sitäkin enemmän. Pitää miettiä otanko sen kevyemmän (eli pienemmän) vai painavemman (eli isomman) kapulan kisoihin?
Seuraaminen; Kamalaa, kamalaaa, hyi yök. Otin hihnassa ja edistämisestä tai muusta pelleilystä pakote. Kuunteli pakotetta, mutta silti törkeän kamala edistäminen.
Hyppy; Tää on ehkä hauskin liike, koska aloin opettamaan sitä vasta tänään. Tulos on nyt se, että koira istuu heti välittömästi ekasta käskystä, ja tulee luokse vähän selkeämmällä vartaloavulla. Vartaloavulla se tulee reippaasti ja ilman sitä todellkin madellen. Opetan siis avun kera ja myöhemmin häivytän sen pois (eli perjantaina :DD)
Muuta; Liikkeiden välissä kiljuminen! Kertokaa mitä mä teen tolle koiralle?

1 kommentti:

  1. Tsemppiä lauantaille!! Hyvin se menee :) Toivottavasti nähdään siellä. Mun kyyti on edelleen erittäin epävarmaa ja vähän tuntuu jo siltä, etten paikalle pääsekään. Huoh.

    VastaaPoista