maanantai 25. huhtikuuta 2011

Run Forrest run!


viime kesän fiilistelyjä :)

Joo. Ehkä en edes selittele tätä päivitystaukoa, parempi niin jokaiselle.

Uhmasin itseäni tai no enemmänkin koiraa kun kävin agility treeneissä. Niin siis ensin puhun kuinka en halua satuttaa koiraa tai tuottaa sille turhaa kärsimystä ja sitten vienkin sen hyppimään esteitä. Tuomitkaa vaan koska tuomitsen itse itsenikin.

Treenit meni kaikin puolin hirmu kivasti. Lämmittelin koiran hyvin ja itseasiassa myös itseni koska ohjasin mercu ihanuutta ensimmäisen ryhmän ajan. Wili sai siis kerättyä kierroksia siellä häkissä ihan mukavasti :) Rata oli suhteellisen haastava. Wili lähti hyvin mukaan ja teki todella kivalla dravilla. Radan jälkeen Jenni kysyi Wilin hyppytyylistä. Niin se on huono todella monen mukaan! Pidettiin pieni tauko ja sama rata uusiksi. Nyt jätkä meni lujaa. Siis nyt myös tarkoitan lujaa sanalla lujaa :D Kontaktit oli niin tajuttoman makeet ja pari kertaa esteen päässä odottikin palkka. Se lisäsi huomattavasti vauhtia ja intoa pinkoa seuraavalle kontaktiesteelle. Kepeille hakeminen on myös parantunut (kuka on treenannut mun koiran kanssa?) ja saan paljon vapaammin antaa sen irrota sinne pujottelemaan.
Samalla treeni kerralla totesin jo ilmiöksi nousseen tavan. Wili irtoaa! Nyt kovassa imussa oli kontaktiesteet (miten niin niiltä tulee aina palkka) ja sinne esteelle oli pitkä matka ja jätkä päätti muitta mutkitta juosta juuri kyseiselle esteelle. Menköön sitten jos on mennäkseen :) Sitähän olen toivonut.

Tokalla kerralla hyppytyyli parani, se meni selvästi kovempaa eikä meno näyttänyt ollenkaan pahalta. Jennin kanssa veikkailtiin että ehkä vanha menopeli lämpenee vain vähän hitaammin:)
Hallikausi otti loppuakseen ja seuraavaksi päästiin neljän kerran pujottelukurssille. Seurassa kokeillaan uusia treenaamis taktiikoita. Kuukauden verran yhtä "kurssia" ja sitten ilmo seuraavalle. Nyt aloitetaan pujottelukurssilla jossa neljä koirakkoa pureutuu nopeaan ja varmaan pujotteluun. Tähän pyritään ja mitä enemmän luotan koiraan keppien suhteen niin sitä enemmän uskallan ottaa riskejä ja riskeillä puolestaan voittaa aikaa :) Yritän samaan syssyyn varata sen fyssari ajan ja käydään siellä näyttämässä selkää ja sitten kuviin:)


Tokoiluidenkin suhteen ollaan yritetty ryhdistäytyä. Keskiviikkona kokeiltiin rally-tokoa. Se oli niin kovin erilaista tokoon verrattuna. Niin "helppoa" ja omalla tavalla haastavaa, koska teki mieli vähän väliä ojentaa tota koiraa koska se vaan huusi ja meuhkasi. Yritin tekohymy naamalla suorittaa sitä rataa:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti